GHBD Holland In-line kunstmest injectie unit

GHBD Holland

In-line kunstmest injectie en irrigatie unit

GHBD Holland In-line Vortex kunstmest injectie en irrigatie unit.

X

Injectiesystemen voor meststoffen is de standaard in diverse markten. GHBD Holland speelt hier op in.

X

De in-line meststofinjectie-units zijn perfect als kleine hoeveelheden water moet worden gegeven en bij het regelmatig wisselen van recepten en concentraties. Een mengbakunit is hier minder geschikt voor, vandaar een injectie-unit. Ook voor het vullen van een dag voorraad tank is deze unit uitermate geschikt.

X

Vortex mengkamer
De in-line injectie unit werkt met een RVS mengkamer waar de meststoffen en eventueel zuur of loog door middel van venturies worden geïnjecteerd. Volgens het Vortex principe wordt in de mengkamer turbulentie gecreëerd waarin de meststoffen worden gedoseerd. Meststoffen en zuur/loog verblijven een bepaalde tijd in de mengkamer en mengen zo optimaal, waardoor de juiste en stabiele EC- en pH-waarde van het gietwater wordt gegarandeerd.
“Klik hier” voor meer informatie over de Vortex mengkamer

X

Injectie module
Uniek is de alles-in-één injectiemodule, ontwikkeld in nauwe samenwerking met een Nederlandse leverancier van afsluiters. Venturi, doseerventiel, fijnregeling en terugslagklep zijn geïntegreerd in één module. Montage en onderhoud is hierdoor zeer eenvoudig door een minimum aan onderdelen. De injectiemodule is instelbaar van 0 tot 600 liter/uur.
“Klik hier” voor meer informatie over de injectie module

X

Design
Irrigatie units zien er eigenlijk allemaal hetzelfde uit, een gelast frame of een frame opgebouwd uit aluminium standaard componenten. GHBD Holland heeft samen met een constructeur en ontwerper deze manier van bouwen tegen het licht gehouden. We kwamen al snel tot de conclusie dat dit met gebruikmaking van nieuwe technieken zoals laser snijden en computergestuurd zetten anders kan. Resultaat is een geheel RVS uitgevoerde unit met geïntegreerde injectie modules en schakelkast. De unit heeft hierdoor een korte assemblage en installatie tijd. Het geheel heeft een industriële uitstraling.
Capaciteit
De in-line versie heeft afhankelijk van de druk een capaciteit van 4 tot 30 m3/uur. AB zuur/loog dosering met twee kunstmest recepten (AB1 en AB2) en is hierdoor uitermate geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven. Binnenkort is een bypass uitvoering beschikbaar waardoor de capaciteit kan worden verhoogd tot boven de 100m3/uur.
Standalone uitvoering
De GHBD Holland In-line kunstmest doseer en irrigatie unit wordt standaard als standalone unit uitgevoerd. De controle wordt gerealiseerd door een computer ontwikkeld door Sercom regeltechniek B.V. uit Lisse. Sercom is een vooraanstaande leverancier van computers voor de tuinbouw, bollenteelt en bewaartechniek en heeft voor GHBD Holland exclusief een systeem samengesteld specifiek voor deze unit.
Uiteraard is het mogelijk de unit voor te bereiden op andere computersystemen. De componenten van deze leveranciers worden door ons ingebouwd, waardoor de unit bestuurd en gecontroleerd kan worden door een reeds aanwezige procescomputer.
Installatie en service
GHBD Holland doet wereldwijd zaken met installateurs. Deze partners installeren de systemen, zorgen voor training van de gebruiker en verlenen service en nazorg. We hebben nog niet in alle tuinbouw gebieden partners, dus als iemand geïnteresseerd is laat het ons weten.
Een mooi product voor een goede prijs. Jarenlange ervaring en gebruikmaking van bewezen technologie garanderen een perfect werkende unit. De systemen zijn eenvoudig te installeren en in bedrijf te nemen. Onze systemen kunnen we via internet monitoren en zo onze eindgebruikers en partners ondersteunen.
Dit in-line system is er één uit een reeks, binnenkort volgt een bypass uitvoering en een mengbak systeem. Het mooie is dat alle units worden gebouwd uit modules, waardoor de productie eenvoudig is. De aanvoerpomp en filtermodule zijn hier mooie voorbeelden van.
De technieken welke we gebruiken zijn best uniek. We verkopen de mengkamers en doseermodules ook los aan installateurs die deze componenten graag gebruiken in hun eigen systemen. Voor ons geen probleem, de hele tuinbouw is immers gebaat bij de beste technieken.